Na lang in spanning te hebben gezeten gaat Megan Brouwers definitief naar het jeugd-WK

Na lang in spanning te hebben gezeten gaat Megan Brouwers definitief naar het jeugd-WK

Bron : DTV (voor het volledige item, inclusief filmpje klikt u op deze link)

In verband met corona was het een tijd onzeker of het jeugd-WK trampolinespringen door kon gaan. Vorige week kwam er dan eindelijk duidelijkheid: het jeugd-WK gaat door. Afgelopen juli heeft Megan Brouwers (14) zich weten te kwalificeren voor het jeugd-WK trampolinespringen.

Trampolinespringen: het is de grote passie van de in Den Bosch geboren Megan Brouwers. Zij begon op 5-jarige leeftijd bij de club Flik-Flak en traint daar nog steeds met veel plezier. Het is dan ook een opluchting voor haar dat het WK door kan gaan. Eerder zag zij het WK in Tokyo aan haar neus voorbij gaan. Het was te duur voor haar om mee te kunnen doen. De subsidies zijn namelijk stopgezet nadat het trampolinespringen de topsportstatus begin 2020 kwijtraakte.

Mede dankzij sponsoren kan Brouwers nu meedoen aan het WK. “Daarnaast hebben mijn ouders gespaard en hebben we acties bedacht om geld op te halen. Zo konden mensen het statiegeld van lege flessen aan mij doneren.”

Keuzes maken

Om mee te kunnen doen moet de jonge topsportster veel laten. “Ik train 6 keer per week, spreek weinig af met vriendinnen en besteed minder uren dan anderen aan school. Ik ben alleen maar bezig om naar het WK te gaan.” Het is de grote droom van de topsportster om in 2028 mee te doen aan de Olympische Spelen.

Voordat het zover is, heeft ze nog een lange weg te gaan. Brouwers reist nu eerst op 21 november af naar Bakoe om daar te laten zien wat ze allemaal in haar mars heeft. In verband met corona zal er geen publiek aanwezig zijn.

Foto : Peter Kasbergen